Home > Design, Headquarters > The NEW Headquarters by Rob Pincombe

The NEW Headquarters by Rob Pincombe

Here’s Rob’s excellent work designing the building and the area around London.  I’m pretty happy with these, and don’t see much that needs tweaking, but once we settle on the lobby, it has to look like it fits inside this building.  So there might be ONE more quick round after the lobby’s designed.

This might be a bit large for their front yard, but I like it.

More of the building:

from the back

The original building. Built into the foyer, it now holds the museum.

a reference for the neighbourhood

The area as fictionalized by Pincombe

WOW!  Lots of work  here, Rob.  And we have a real sense of the area and building.  Cracking ripper!

Ty

Advertisements
Categories: Design, Headquarters
  1. Rae Wells
    June 10, 2010 at 1:21 am

    Love it!

  2. June 10, 2010 at 1:46 am

    Quick question – where are the bees kept? We must keep Edgar I alive and for that we need magic bee vomit. Or something.
    Heather

  3. Robert Pincombe
    June 10, 2010 at 1:58 am

    For the design of Baker Square itself we can just centre the building a bit more and make it larger in comparison. That way the actual footprint of the whole thing is smaller.

    The glass is all solar panels and wiring for use as an aerial, detection sensors and whatever else we need for a story. It’s a very green building with green levels and walls, a waterfall cooling system etc. I picture the top floors as a multilevel green space, beekeeping space, impress the clients office and Edgar the First’s domain.

  4. Robert Pincombe
    June 10, 2010 at 2:02 am

    The first two roughs come the closest to feeling right to me. The rest are all to show how it goes together and context. The incredible work you guys are doing really made me want to create something impressive for you to draw!

    Also I realized we might add a storefront or two on either side of the original brick building/Sherlock museum for a cafe and stuff to serve the tourists and the employees. They basically rebuilt part of the block (three houses). What do you guys think of that idea?

  5. Robert Pincombe
    June 10, 2010 at 2:05 am

    The glass panels are also laced with diodes so they can turn opaque, or display images (like the Sherlock cameo on the rear design)

    I had also pictured Baker Square to be a place where public performances could take place. Basically I wanted Holmes Inc. to feel like a part of the fabric of London.

  6. Robert Pincombe
    June 10, 2010 at 2:06 am

    Last note! (Well, unless something new occurs to me.)

    I pictured the statues of Holmes and Watson at the main entrance to the Square as being seated across from one another, as if discussing a case and as a more welcoming sort of pose.

  7. Christopher Yao
    June 10, 2010 at 8:02 am

    Nice Rob,

    Im just trying to work up the interior lobby space. Kind of slow going since its such unique organic angles flowing throughout the building. Just trying to make it look as cool inside as it does outside without messing up scale. Will see what i can work up to finish.

  8. June 10, 2010 at 10:02 pm

    It’s supposed to be phallic, right? ‘Cuz they’re private dicks! Har har har. Okay, enough of that.
    Heather

  9. Robert Pincombe
    June 10, 2010 at 11:01 pm

    Hey Christopher. I regret not getting your number so we could discuss what we both had in mind as we went along. But the new design is pretty awesome.

    I’ll redraw the outdoor Square Design slightly to get the scale more in line with what Ty requested.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: